След месеци предупреждения на американците да напуснат Украйна, Белият дом заяви

...
След месеци предупреждения на американците да напуснат Украйна, Белият дом заяви
Коментари Харесай

Белият дом предупреди американците да напуснат Украйна

След месеци предизвестия на американците да изоставен Украйна, Белият дом съобщи във вторник, че Съединените щати нямат желание да оказват помощ на американските жители да се придвижват вътре в обхвнатата от война страна, заяви Руската работа на Би Би Си.

Държавният департамент на Съединени американски щати още веднъж предизвести американците в Украйна за заплахата, като акцентира, че в близко бъдеще Русия може да усили ударите си по разнообразни райони на Украйна.

" Предупреждаваме (нашите граждани) от месеци, че не би трябвало да са там ", съобщи координаторът по стратегически връзки на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

" Ако някой е останал (в Украйна), сега е моментът да започнете да планирате по какъв начин да се измъкнете от страната ", предизвести Кърби.

В същото време Държавният департамент на САЩ не възнамерява незабавни промени в дипломатическото наличие в Украйна, макар опасенията по отношение на опасността от съветски ракетни удари през идващите дни.

Представителят на американската администрация сподели пред CNN, че дипломатите ще вземат спомагателни защитни ограничения, само че към този момент няма да напущат Киев.

Припомняме, че украинският президент изрази опасения, че Русия може да нанесе ракетни удари към 24 август - Деня на независимостта на Украйна, а Съединени американски щати предизвестиха, че Русия може да нападна стратегически инфрастуктурни обекти в Украйна, както и постройките на властта в Киев и вече призоваха американските жители да изоставен неотложно Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР